Borebiller & husbukke

Borebiller angriber de fleste træsorter, dog trives bedst i blødt træ med høj fugtighed

Særligt kan køkner, udhuse, stalde, kælder og loftrum være udsatte steder for borebillen, men også i kirker, møbler, pileflet, trægulve kan også få besøg af borebillen. Luftfugtighed og træets vandindhold er afgørende for borebillens larver kan trives. Jo højre vandindhold i træet, dermed fugtighed jo hurtigere udvikling.

Til bekæmpelse af borebiller anvender vi kun godkendte produkter af miljøstyrelsen, hvor der gives en overfladebehandling af træet. Opmærksom på at der stadig derefter kan være ”aktivitet” i form af drys i en længere periode, det er ganske naturligt.

Behandlingen består i at man behandler træets overflade, så det danner en barriere i det yderste millimeter af træværket. En borebille, kan opholde sig længe/ år inde i træet, når den så vil ud og parre sig, så virker giftbarrieren således, at den gnaver sig igennem og her kommer i kontakt med giften og dør. Angrebet vil således stille og roligt dø ud, over en længere periode på nogle år.

Man skal være opmærksom på, at selvom et borebilleangreb bliver slået ned, kan der stadigvæk drysse ved kraftig vindpåvirkninger – altså træet vrider sig, og får gammelt borebillesmuld til at drysse ud.
En god ide er at tjekke ens forsikring om den eventuelt dækker udgifter til bekæmpelse af borebiller.
Holde øje med ens træværk, om her kommer små huller samt drys ud

Hver sæson lægger borebillen ca. 50 æg

Æggene klækkes efter 4 uger og bliver til larver, og de små larver er cremefarvet og har en buet form

Kontakt os i dag

Ønsker I at høre mere om vores ydelser eller få et uforpligtende tilbud? Kontakt os direkte på telefon +45 24 21 67 66 eller send en e-mail til brskadedyr@gmail.com. I har også mulighed for at udfylde vores kontaktformular, så vender vi tilbage hurtigst muligt.

Få dit tilbud her